Wat ik leer mag ik doorgeven!

Het bedrijfsleven lijkt er wel eens van over te lopen… Coaching en trainingsprogramma’s voor ieder en voor alles wat je maar kan bedenken. Slimme mensen, of mensen die net doen of ze slim zijn, vertellen mensen die die status nog niet hebben bereikt, hoe ze meer uit zichzelf, uit hun team en hun bedrijf kunnen halen, en hoe eigenlijk bijna altijd pas de sky the limit is…

En mensen die in een fulltime bediening zitten, die aangewezen zijn op de ondersteuning van anderen, die veelal werken met vrijwilligers… Hoe doen die dat?

Binnen de diverse projecten van Evangelisch Polen draait nu voor het tweede jaar de zgn. Mentoring Academie, waarin mensen de gelegenheid krijgen om zich als mentee aan te melden voor mentoring door ervaren leiders in diverse disciplines. Deze mentoren bieden gratis een cyclus van mentoringsessies aan, waarbij, zoals het hoort (!), de mentee bepalend is voor de richting van ontwikkeling. De mentor zet slechts zijn wijsheid in voor procesbegeleiding en het delen van ervaring en suggesties op het juiste moment…

Toen anderhalf jaar geleden de Mentoring Academie voor het eerst van start ging, had ik het grote voorrecht om gekoppeld te worden aan Andrzej Cieplak, een zeer ervaren mentor en coach uit Lublin, het oosten van Polen, met wie ik elke paar weken een Zoom-sessie had. De manier hoe het hem lukte op een delicate manier richting te geven voor antwoorden op diverse vragen rond mijn roeping en bediening… Een ontdekking en zegen!

En dan komt het mooiste: wat is het beste wat je kan doen met een zegen? Doorgeven!

En jawel, zonder dat ik er ook maar op enige manier naar gezocht heb, kwamen op hun beurt mentees naar mij toe – vanuit Evangelisch Polen vroegen ze of ik dit jaar ook mentor kon worden, en binnen Poznan International Church heb ik inmiddels drie kerels, die ik met reguliere sessies mag bijstaan, onder anderen dankbaar gebruik makend van alles wat ik net een jaar eerder van Andrzej heb mogen leren!

En nee, ik heb even geen plekjes meer open! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *